Авангардната българска дизайнерка Мариела Гемишева представя "Време и стил. Контури на историята на модата през XX век"

02.02.2019
Снимка 1

 

Време: 5 февруари 2019, вторник, 18:00 часа

Място: Галерия Структура, София

 

► Премиера и пърформанс

Каним ви на уникално литературно-модно събитие и представяне на книгата „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век”, подписана от най-авангардната българска дизайнерка – Мариела Гемишева!

На 5 февруари ще се съберем в галерия „Структура“, за да се насладим на истински моден пърформанс. Ще се запознаем с младата певица и модел Ива Янкулова, която ни гледа предизвикателно от корицата на книгата. Повече за изданието ще ни разкажат Мария Василева, Даниел Ненчев и Кремена Димитрова. В компанията на студенти по мода и фешън блогъри, за чиято визия ще се погрижат Николай Тонев (коса) и Марина Младенова (грим).

Накратко за автора

Мариела Гемишева твори в областта на модния дизайн, пърформанса, инсталацията и обекта, преподава „Моден проект“ в Националната художествена академия. Известна с авангардните си идеи и смелите си експериментални решения, Гемишева вярва, че в модата трябва да избираш, а не да се подчиняваш. Провокацията е съществен елемент в нейните работи, а според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства”. Носител е на множество престижни отличия, сред които три пъти наградата Златна игла на Българската академия за мода. „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век“ извежда в хронологическа последователност основни етапи и характеристики на модата като социокултурен феномен, отчитайки динамиката на нейното развитие през целия ХХ век.

 

Информация: Издателство Колибри


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.