"Сакрално" на художника Петър Величков в галерия Сигна, Пловдив

22.02.2019
Снимка 1

Арт галерия Сигна представя

Петър Величков

Сакрално

изложба живопис

Откриване: 25 февруари 2019 от 18.00 часа

 

Арт галерия „Сигна“ в Гранд хотел Пловдив ще покаже за втори път самостоятелна експозиция от творби на известния и обичан художник Петър Величков.

Роденият в Пловдив преди 45 години творец носи генетично в себе си влечението към древното и мистичното. Запленен от културното наследство на траките, скитите, келтите др., той умело вплита в платната си детайли от археологически находки, хералдически символи и митологични образи, използвайки специфична техника, съчетаваща живопис с различна цветова наситеност и ювелирен скулптурен релеф.

Възползвайки се от технологиите на съвременното изкуство, създава естетически издържани композиции, не само въвеждащи ни в миналото, но и прокарващи мост за преливането му към бъдещето с ценните внушения и послания, които носят.

 

Информация: Нели Петрова, галерия Сигна

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.