"Пейзажи от Пловдив" на Вихрони Попнеделев в Галерия L’union de Paris

20.03.2019
Снимка 1
Галерия L’union de Paris – Пловдив
представя
Вихрони Попнеделев
Пейзажи от Пловдив
изложба живопис
26 март 19 – 26 май 2019

Галерия L’union с удоволствие представя за осми път изкуството на художника Вихрони Попнеделев.

От 2003 до 2017 година в неговите самостоятелни  изложби  показахме различни жанрове на изобразителното изкуство – портрети, автопортрети, голо тяло, натюрморт, а сега за първи път пространството на галерията ще се изпълни със серия пейзажи от родния град на твореца  – Пловдив.

Вихрони  обръща поглед към столицата на културата, за да включи в своя визуален разказ усещанията си за пъстротата на града, светлините, мириса, смеха на хората, шумните и безшумни разговори.

Наситени с много цвят, динамика и експресивност, характерени за начина му на изразяване, живописните платната ни разкриват авторовото виждане за архитектурата на емблематични сгради и живота в градското пространство.

Служейки си с познати сюжети, свободният по дух художник извиква у зрителя едно щастливо усещан  за това, че живота в града е прекрасен.

Информация: Павлина Маринова, галерия Люнион, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.