Ралица и Ваня Бурови със съвместна изложба в "Мексиканско изкуство"

20.03.2019
Снимка 1

На 21 март от 18.00 часа в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ (ул. „Артин Гидиков“ №11) към Градската художествена галерия ще се открие съвместна изложба живопис на художничките от София Ралица и Ваня Бурови. Двете сестри се представят пред пловдивската публика заедно, макар всяка от тях да следва свой собствен път в изобразителното изкуство. Те са нарекли изложбата си „Работилница за смесени чувства“.

Ралица Бурова

завършва специалност „Текстил“ в Националната художествена академия при проф. Димо Балев, а преди това и Средно специално училище за приложни изкуства в София  (също „Текстил“). Работи в областта на живописта и иконописта. Има изяви в над 13 самостоятелни  и колективни изложби у нас и в чужбина. Нейни творби са притежание на частни колекционери в Холандия, Италия, Гърция, Япония, Франция, Финландия, САЩ. Има и дългогодишен преподавателски опит.
 

Ваня Бурова

е възпитаничка на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. В Националната художествена академия в София завършва „Плакат и графичен дизайн“ при проф. Иван Газдов.  Авторката споделя: „Това бе страхотен синтез на философия, идея и лаконичност, която поех с отворени шепи. Тогава открих, че графиката ми допада изключително много.“  Но постепенно Ваня Бурова разширява полето на творческите предизвикателства, експериментирайки с техники и материали от други видове изобразително изкуство.

Съвместната им изложба ще продължи до 6 април.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.