Премиера на сборника с проза "Достатъчно дълго" от Петър Чухов в София

28.03.2019
Снимка 1

Време: 02 април 2019 от 18.30 часа

Място:  Литературен клуб, Столична библиотека

С участието на:

Захари Карабашлиев, Ангел Игов и Божана Апостолова

ИК „Жанет 45“ и Столична библиотека представят новия сборник с проза на Петър Чухов „Достатъчно дълго“(кратки и други разкази, пиесказ и разказеса) на 2 април (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков“ № 4). За книгата ще говорят Захари Карабашлиев и нейният редактор Ангел Игов. Ще прозвучат кратки текстове в акомпанимент на саксофониста Иван Бороджиев.

Със специалното участие на писателката Божана Апостолова, директор на ИК „Жанет 45“.

Думи за книгата

„Колко трябва да е дълга една фантазия? И в какъв жанр се вмества най-добре? В новата си книга Петър Чухов дава различни отговори. Тук има съвсем кратки винетки; има стихотворения в проза; има остроумни и абсурдистки истории; има „пиесказ“ и „разказеса“; тук е и един от най-дългите текстове на този автор, наречен „Лисица и лилав телефон“, който заслужава специално внимание. Колкото и да са различни събраните в книгата текстове, обединява ги стремежът да се даде свободен излаз на фантазията, да се разкажат прямо и пестеливо сънят, припознаването, неочакваният полет на асоциациите. И по този начин да се докоснат поне за миг онези невидими струни, някъде в тъмното и дълбокото, подсещащи ни за нещата, които грижливо сме прибрали и скрили от самите себе си.“

Ангел Игов

 

Информация: Гери Георгиева, ИК Жанет 45


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.