"Говори ми за любов" на Елена Стоева в галерия "Дяков", Пловдив

29.03.2019
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Елена Стоева

Говори ми за любов

изложба живопис

04 април 2019 - 23 април 2019

Откриване: 04 април 2019 от 18.00 часа

 

В галерия „Дяков“ Елена Стоева ще представи една колекция от живописни творби, специално селектирани и рисувани в продължение на повече от година за камерното пространство на галерията. В тях са разработени няколко теми. Нещата са изящни, чувствени, женствени, по-скоро сетивни, отколкото разказвателни, изцяло в хармония с името, което Елена е дала на изложбата си - „Говори ми за любов“.

Накратко за автора

Елена Стоева е професионален български художник. Родена е в София, завършила е живопис във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От 1992 година нейното творчество е в българските и чуждестранни галерии, член е на Съюза на българските художници.

Елена е автор  на над 20 самостоятелни изложби в галерии в София, Варна, Велико Търново, Люксембург, Пловдив, Нарден /Холандия/…

Участва активно в представителни за българското изкуство общи експозиции в чужбина: „Сто метаморфози на жената“- Center for art fiction at Gruyere castle, Switzerland /2000/, Каузи, Хамбург /2010/, Първи фестивал на българското изкуство в Лондон / 2010/, Art messe, Инсбрук, Австрия /2011/…

Нейни творби са притежание на частни колекции у нас, в Швейцария, Германия, Австрия, Великобритания, Холандия…

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.