Продадоха картини още преди откриването на галерия SPS – единственият 24-часов действащ изложбен център в Пловдив

29.03.2019
Снимка 1

Две картини са закупени още преди старта на изложбата в SPS, най-новата пловдивска галерия. Тази добра новина съобщи по време на официалното откриване снощи на експозицията „Предизвикано с вдъхновение“ Иван Гушков, съсобственик на реиновираният хотел SPS, в чието лоби е разположена изложбената зала. Той подчерта, че галерията е единствената в Пловдив, която ще е постоянно действаща 24 часа в денонощието.

Красивите платна на 4-ма майстори на четката - Александър Димитров, Атанас Маринчешки, Васил Генчев и Евгений Петров силно впечатлиха поканените на откриването граждани, бизнесмени, юристи и представители на местната власт. Един от първите гости, кметът на „Тракия“ Костадин Димитров, сподели, че горещо приветства създаването на галерия SPS, новият културен център в района.

Атанас Маринчешки благодари от името на 4-мата творци за прекрасното пространство за експозиция. „Художниците казваме всичко чрез картините си, не сме много по приказките“, шеговито завърши кратката си реч авторът.

„Досега с моя партньор Стайко Тодоров предоставяхме строително-монтажни услуги, сега навлизаме в областите хотелиерство, изкуство и култура. Ще разширим пространството на галерията, а в новия корпус към хотела, който се достроява, ще открием концертна зала с размерите на залата в градския дом на културата "Борис Христов", акцентира Гушков. „Запазваме името и продължаваме позитивната история на един от най-големите пловдивски хотели. До 3-4 години това ще бъде модерното привлекателно място не само за нощувки и развлечения с ресторанта, бара и басейна, но и за конгресни събития и най-вече за изкуство и култура“, допълни Стайко Тодоров, съсобственик на комплекса.

 

Изложбата „Предизвикано с вдъхновение“ ще може да бъде разгледана до края на април в галерия SPS.

 

На снимките:

1. Меценатът Светлана Попчева и 4-мата художници
2. Кметът Димитров (в средата) с Тодоров (вдясно) и Гушков (вляво)
3. Снимки от откриването на изложбата

 

Информация: Катя Стойкова, PR

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.