Проектът "Премълчаното разказано – пътуваща сцена" на Възкресия Вихърова гостува в Пловдив

06.04.2019
Снимка 1

Насилието сред подрастващите е следващият обект на работа за театралния режисьор и университетски преподавател доц. д-р Възкресия Вихърова.

Реални истории от пловдивските училища ще дадат началото на спектакъла "Историята ти (Ти) в мен", чиято специална премиера в програмата на  Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Проект на Нов български университет

Екипът на проекта  "Премълчаното разказано – пътуваща сцена" с ръководител доц. д-р Възкресия Вихърова – театрален режисьор и педагог, ви кани да посетите проектни спектакли и инrциативи, които ще се състоят от 9 до 13 април на различни сцени за изкуство в Пловдив.

Проектът изследва темата за насилието в обществото и реагира с различни Арт продукти (представления в жанр документален театър, акции и инсталации в градското пространство, съпътствани от обучителни дискусии и терапевтични модули). Така проектът защитава позицията "Театърът като фасилитатор при обговарянето на социални феномени като насилието."

Проектът е на Нов български университет и е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Началото е на 9 април от 20.00ч. в Залите за съвременно изкуство „Баня Старинна“ към Градска художествена галерия – Пловдив със „Премълчаното разказано“. Той е създаден по реалните истории на три жени, преживели насилие – документален театър.

Работна група

Доц. д-р Възкресия Вихърова и актрисите Добриела Попова, Диана Спасова, Яна Грозданова, Росица Гевренова и оператор на живо Луси Узунова. Водещ на последващата спектакъла сесия Playback theatre: гл.ас. д-р Антоанета Петрова.

Спектакълът е със специалното участие за град Пловдив на актьора Ованес Торосян.

Входът е с билети

Повече информация ще намерите в приложената програма на страницата на проекта в социалната мрежа facebook: @untoldtold или на тел: 0878 98 68 91.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.