"nOva art space" – галерия от метал и стъкло в сърцето на София отваря врати

11.04.2019
Снимка 1

Официално откриване 

17 април 2019 от 18.00 часа

с колекция от именити български художници

София, ул. Съборна №3, зад БНБ

 

Започваме едно ново предизвикателство, на ново място, с ново име, нова концепция. nOva art space няма да е просто галерия, това ще е пространство за култура, изложби, концерти, постановки, литературни четения и събития от различен характер.

Ваня Атанасова, Спартак Атанасов


 

nOva art space

е новопостроена галерия от нов тип – изцяло от метал и стъкло, в самото сърце на София - на ул. Съборна №3. Сградата е проектирана с мисъл за модерно представяне на изкуство. Разполага с 300 кв. метра изложбена площ с височина от 7 метра.

Ултра модерната визия на пространството създава един малко по-различен и еклектичен начин на представяне на изкуството, което считаме, че ще провокира и ще допадне на зрителя.

Кои сме ние?
 
Екипът, който стои зад nOva art space, е Ваня Атанасова и Спартак Атанасов – собствениците на арт галерия ФОРУМ-София – галерия с повече от 20-годишен опит в презентирането на най-доброто от съвременното и класическо българско изкуство.
 
Амбицията 
 
зад проекта е огромна, а именно nOva art space да се превърне в притегателна точка за всички, които имат отношение към изкуството, един модерен храм на духовността, в който освен изложби, да могат да бъдат представяни литературни произведения, камерни концерти, театрални постановки и др.
 

Първа експозиция

Откриването на пространството ще бъде с изложба с класически произведения на едни от най-известните български художници – Жорж Папазов, Елиезер Алшех, Генко Генков, Димитър Казаков-Нерон, Георги Божилов-Слона, Атанас Яранов, Иван Георгиев-Рембранда и скулптура от Пенка Никова.

Каним всички на откриването, което ще се проведе на 17 април от 18:00 часа!

Адрес

Адресът е гр. София, ул. Съборна №3, зад БНБ.

 

Информация: Ваня Атанасова, Спартак Атанасов

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.