Спектакълът "Превъртане. Приказката Аз" по текст на Людмила Сланева с премиера в Баня Старинна

16.04.2019
Снимка 1

На 21 април от 19.00 ч. ще се състои премиерата на спектакъла "Превъртане. Приказката Аз" по текст на Людмила Сланева, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Входът за премиерното представление е свободен, а капацитетът на мястото - Зали за съвременно изкуство „Баня Старинна“ към Градската художествена галерия, е 50 седящи места. Освен на 21.04. спектакълът ще се играе на 22, 23 и 24 април, от 19 часа срещу билети.

"Превъртане. Приказката Аз" 

е финалът на проекта „Приказката в мен. Спектакълът е с нова драматургия по класическата приказка „Малечко Палечко” на Шарл Перо. В него се използват средствата на пост-драматичния театър и съвременни циркови елементи, които пресъздават четири различни измерения от сюжета на приказката. Постановката е съвременна интерпретация на приказното културно наследство, която борави едновременно с вълшебното и познатото, всекидневното. Герои от наши дни ще превежда зрителя и себе си от своя свят в приказния и обратно, докато не открие, че те са неизменно свързани: „Ти си и Малечко, и Великана, и Пепеляшка, и Снежанка, и Злата мащеха, и страхливите братя, и Хензел, и Гретел си! Ти си всичко това! Не виждаш ли?“

Проектът "Приказката в мен" 

е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и започна още в началото на годината като предостави възможност на деца и възрастни да участват в 8 приказни работилници. В U P.A.R.K Gallery бяха две от срещите с публиката, а останалите специални театрални ателиета се проведоха с деца и младежи от КСУ „Олга Скобелева", АМТИИ и СУ „Св.Св Кирил и Методий".

Работилниците боравеха със сюжети от класически приказки като „Пепеляшка“ и „Хензел и Гретел“, които провокираха участниците да си зададат въпроси за съвременните ценности и начин на живот. Модератор беше специалистът по психологическа астрология Красимира Кирчева, която е и консултант в света на приказките в спектакъла.

Авторски колектив

Режисьор на „Превъртане. Приказката Аз“ е Констанца Константин, текстът е на актрисата Людмила Сланева, а костюмите – на Марина Додова. Сценографи са Констанца Константин и Апостол Кирчев. На сцената се качват Михаил Милчев, Дария Митушева, Николай Райчев, Виктор Теофилов и Станка Рачева.

Билети

Билети за спектакъла в дните 22, 23, 24 април от 19 ч. можете да намерите в мрежата на: EPAY-GO на цена от 15 лв. за редовен билет и 12 лв. за студенти.

Датата 21 април 2019 ще бъде с вход свободен. Капацитетът на местата е за 50 посетители. Адресът е: Пловдив, бул. Шести септември №179.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.