ФотоФабрика 2019 се открива с изложбата "Хората на София" на фотографа Вихрен Георгиев

18.04.2019
Снимка 1

Шестият фестивал ФотоФабрика се открива с изложбата "People of Sofia" на Вихрен Георгиев. Фотографът, който успява да улови ритъма на града през портретите на неговите обитатели.

Изложбата ще може да бъде разгледана от  22 април до 18 май 2019 в пространството за съвременно изкуство "УниКредит Студио".

На 22 април (понеделник) от 18:00 ч. в пространството за съвременно изкуство „УниКредит Студио” ще бъде открита изложбата „People of Sofia“ на Вихрен Георгиев. Този проект е фотографски разказ за хилядите човешки светове, с които се разминаваме в ежедневието си. За него фотографията е не просто визуална медиа, а възможност за опознаване на човека и неговата история.

Накратко за автора

Вихрен Георгиев е роден в Бургас, а ученическите си години прекарва в Русе. По това време се появява и интересът му към фотографията. Прави своя любителска фотолаборатория, участва в кръжоци и местни конкурси. След дълга пауза от 10-12 години, той отново се връща към фотографията. От шест години създава сайта „People of Sofia”, който има над 130 хиляди последователи. Интересът към него е голям, защото Вихрен Георгиев прави не само интересни портретни фотографии, но умее да документира и историите на хората от града, които в ежедневието си не забелязваме. За него фотографията е удоволствие.

Експериментатор и артист, днес портретите му са едни от най-популярните в  България.

Публиката ще има възможност да разгледа изложбата “People of Sofia“от 22 април до 18 май 2019 г. в пространството за съвременно изкуство „УниКредит Студио”.

Адрес: пл. „Света Неделя ” 7

(От понеделник-петък: 10:00-18:00ч.; събота – от 11:00 до 17:00 ч.)

Прилагаме допълнителна информация, както и подробности по темите и събитията, които ще се състоят по време на шестия фестивал ФотоФабрика:

https://www.fotofabrika.org/bg

https://www.facebook.com/fotofabrika.festival

 

  • Шестият фестивал ФотоФабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година.
  • УниКредит Булбанк е генерален партньор на Фестивала отсамото начало.

 

Информация: Маргарита Енева, Връзки с обществеността, СГХГ

                              


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.