Номинации в конкурса за Националната литературна награда за български роман на годината "13 века България" 2019

18.04.2019
Снимка 1

Номинации в конкурса за Националната литературна награда за български роман на годината "13 века България" 

Шест романа са номинирани за Националната литературна награда за български роман на годината „13 века България“ 2019 в конкурса, организиран от Национален дарителски фонд „13 века България“.

Жури

Журито в състав проф. д.ф.н. Амелия Личева – председател, Владимир Зарев, доц. д.ф.н. Пламен Дойнов, Марин Бодаков и Светлозар Желев направи следните номинации (по азбучен ред на авторите).

Финалисти

„Тяло под роклята“, с автор Галин Никифоров
„Свети Вълк“,  с автор Елена Алексиева
„Остайница“, с автор Рене Карабаш
„Ръкавици за студената война“, с автор Румяна Захариева
„Когато капят кестените“, с автор Стефан Коспартов
„Животът няма втора половина“, с автор Христо Карастоянов

Официална церемония

На  9 май т.г. от 18.00 ч. в Литературен клуб „Перото“ – НДК, на официална церемония един от тях ще бъде удостоен с голямата награда.

Носители на наградата 2011 - 2018

Носителите на престижното отличие, утвърдило се като най-очакваното и най-обсъжданото в областта на съвременната българска белетристика, са следните произведения и техните автори: „Лятото на неудачниците“ от Галин Никифоров (2011), „Физика на тъгата“ от Георги Господинов (2013), „Апарат“ от Васил Георгиев (2014), „При входа на морето“ от Емилия Дворянова (2015), „Една и съща река“ от Здравка Евтимова (2016), „Последната територия“ от Момчил Николов (2017), „Хавра“ от Захари Карабашлиев (2018).
 

Източник: НДФ "13 века България"

 

Шест романа с номинации за "13 века България" 2018

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.