"Реалистичен пейзаж" на Моника Роменска в галерия Дяков, Пловдив

22.04.2019
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Моника Роменска

Реалистичен пейзаж

Изложба рисунка и графика

24 април 2019 – 11 май 2019

Откриване: 24 април 2019 от 18.00 часа

Галерия „Дяков“ представя вече няколко пъти изкуството на Моника Роменска. Тази година тя ще покаже на публиката един цикъл от специално създадени за тази изложба графични неща и една рисунка, които е обединила под името „Реалистичен пейзаж“.

Изложбата „Реалистичен пейзаж“ на Моника Роменска се открива непосредствено преди светлия християнски празник Великден на 24 април 2019 г., сряда, в 18.00 часа.

Накратко за автора

Моника Роменска е утвърден и известен български художник, график. Завършила е НХА, член е на СБХ.

Моника е един от основателите на авангардната груба от 90-те „Ръб“. Специализирала е в Лайпциг, куратор е на редица изложби: от такива като „15х5“ на Дружеството на пловдивските художници до Националните есенни изложби. Автор е на десетки самостоятелни изложби и участия в представителни за българското изкуство общи изложби в чужбина, участвала е в множество пленери.

За таланта си Моника Роменска е отличавана с поредица от престижни награди: на Дружеството на пловдивските художници, на Съюза на българските художници- Cite des Arts в Париж, Награда „Пловдив“ за изобразително изкуство за изложбата си „Макондо“ в Галерия „Дяков“. Носител е и на годишната награда „Дяков“ за същата изложба.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.