Световния ден на книгата и авторското право издателство Колибри отбелязва с две важни годишнини

22.04.2019
Снимка 1

120 години от рождението на Владимир Набоков, малкият Никола – вече на 60 години и други вълнуващи събития с Colibri.

Наближава най-вълнуващият празник за всеки издател - Световният ден на книгата и авторското право. Както знаете, датата 23 април не е избрана случайно. На този ден отбелязваме годишнина от смъртта на колоси на световната литература като Мигел де Сервантес, Шекспир и испанския поет Гарсиласо де ла Вега. Самата инициатива води началото си от 1923 г., когато в книжарниците на Каталуния, Испания, решават да почетат паметта на автора на „Дон Кихот”.

Владимир Набоков

На 23 април „Колибри” чества още две важни годишнини. Навършват се 120 години от рождението на гения на стила Владимир Набоков, чиито произведения имат запазено място в каталога на издателството. В момента са в наличност: изящният дебютен роман на Набоков „Машенка”, чувствената новела „Вълшебникът” и пародийният свят „Прозрачни неща” в превод на Иглика Василева, безспорният алегоричен шедьовър „Покана за екзекуция” в превод на Пенка Кънева.

Рьоне Госини

Отново на 23 април малкият пораснал Никола, най-славният ученик в детската литература, става на 60 години! По този повод всички книжки на Рьоне Госини  ще се предлагат с празнична отстъпка.

Алберто Анжела

По инициатива на Италианския културен институт на 23 април от 18:00 ч. в литературен клуб "Перото" ще представим превода на български език и избрани откъси от великолепния исторически пътепис "Imperium: пътешествието на една монета из Римската империя" от Алберто Анджела. Присъединете се към събитието тук.

Ексклузивна отстъпка

По случай празника, само на 23 април читателите ще могат да закупят книги с ексклузивна отстъпка от 40% от книжарниците на „Колибри” на ул. „Иван Вазов” 36 и във Френския културен институт. Отстъпката от 40% ще бъде валидна и за широка селекция от заглавия на сайта на издателството.

С честването на Световния ден на книгата ЮНЕСКО насърчава четенето, любовта към изкуството и защитата на интелектуалната собственост. Нека окажем почит на всички онези майстори на словото, чиито творчески откровения ни дадоха очи, ум и сърце. Защото съприкосновението с хубавата книга е празник, който няма край.

 

Информация: Издателство Колибри


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.