"Презареждане": Аспарух Сърбов, Геракси Гераксиев и Иван Чакъров с изложба в SPS – 24 часовата галерия на Пловдив

07.05.2019
Снимка 1

Време: 08 май 2019 от 18.00 часа

Място: Лоби бар, Хотел SPS

На 8 май, сряда, 2019 г., от 18 часа, тримата майстори на живописта Аспарух Сърбов, Геракси Гераксиев и Иван Чакъров ще открият изложба в SPS, единствената в Пловдив 24 часова действаща галерия във фоайето на хотел SPS, бул. „Освобождение“ 3. Експозицията с името „Презареждане“ включва 23 платна.

Аспарух Сърбов

Картините на Аспарух Сърбов се отличават с характерен рисунък, навяващ спомени за лятото, разнасящ очарованието на сгушените градски къщи, осветени от романтични улични лампи. Творецът от Асеновград е ученик на големите български художници Коста Форев и Георги Ковачев.Работи в областта на реалистичната живопис като развива свой собствен разпознаваем стил, постигайки баланс между цветност и композиции. В някои от творбите тоновете са по искрящи, в други поприглушени, подвластни на моментната емоция на своя създател.Авторът има зад гърба си над 50 самостоятелни и колективни изложби и десетки участия в национални и международни пленери.

Геракси Гераксиев

Геракси Гераксиев е ученик на големия творец Йордан Москов, а Ангел Михайлов е художникът, който му вдъхва увереност, че Геракси има талант. Авторът притежава много специфичен почерк, трайно обвързан с реалистичните форми на живописно изразяване. В прекрасните натюрморти залага дълбок философски замисъл, закодира своите послания към зрителя. Негови творби са собственост на частни колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Белгия и Великобритания, дори и в Южна Африка.

Иван Чакъров

„Повелителят на биковете и конете“ Иван Чакъров завършва НХА със специалността „Живопис” при проф. Теофан Сокеров. Преподавател е в Националната гимназия по сценични и екранни изкуства, Пловдив.Различните ракурси на животните в платната  му пресъздават една ситуация на постоянна корида и зрителят се чувства приобщен към този страстен свят. И ако биковете в творбите му са символ на сила и страст, то в картините му с коне се долавя устременост, възвишеност, благородство.Иван Чакъров е носител на две награди за живопис от Академичния конкурс „Марин Уста Генов”.

Изложбата „Презареждане“ ще може да бъде разгледана до средата на юни в денонощната галерия SPS, Пловдив.

 

Информация: Катя Стойкова

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.