Владимир Чукич и "Релефите на съня" в галерия Дяков, Пловдив

11.05.2019
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Владимир Чукич

Релефите на съня

изложба живопис, графика, акварел

14 май 2019 – 28 май 2019

Откриване: 14 май 2019 от 18.00 часа

 

Наполовина руснак, наполовина черногорец, Владимир Чукич е един от онези български художници, които никога не оставят публиката  безразлична.

Роден в Хасково, започнал да следва „Графика“ в Търново и бързо-бързо напуснал, сигурен, че собствените  търсения са по-интересни и му дават много повече. Личното му имение със семейния герб, разбира се - негово творение, в малко селце край Кърджали е мястото, от което започват пътуванията му по света: с изложбите, но и по музеи и галерии, за да се наслаждава на изкуството на оставилите следа в цивилизацията.

Владо Чукич е реализирал десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, участвал е в пленери и представителни за българското изкуство общи експозиции в Италия, Холандия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Турция, Германия, Полша, Словения.

Чукич е носител на редица престижни награди, сред които са спечеленият конкурс на СБХ „Сите дез Ар“ в Париж и годишната награда на галерия „Дяков“ за 2010.

Негова запазена територия са графичните техники и рисунката, които го правят любим на публиката и печелят респекта на колегите му. В последните десетина години представя и живописни работи, първите от които са показани в галерия „Дяков“.

И тази година Владимир Чукич е подготвил една изящна колекция от специално създадени за тази експозиция творби - графика, акварел и живопис, които е нарекъл „Релефите на съня“.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.