Новелата "Двоен прозорец" от носителката на Европейска награда за литература 2017 Халдоура Тородсен с премиера в Casa Libri

13.05.2019
Снимка 1

Време: 14 май 2019 от 19.00 часа

Място: Casa Libri, ул. "Цар Асен" 64, София

На 14 май Casa Libri отваря врати за великолепната исландска писателка Халдоура Тородсен, чиято новела „Двоен прозорец” беше удостоена с Женската награда за исландска литература през 2016 и Европейска награда за литература 2017!

Халдоура Тородсен

е родена през 1950 г. в Рейкявик. Завършила е Исландския педагогически колеж и Исландската академия на изкуствата. Работила е като преподавател и като журналист, авторка е на сборници с поезия, на разкази, новели и романи.

"Двоен прозорец" 

(превод: Айгир Сверисон) е изящен разказ размишление за пренебрегваните страсти на възрастните хора, за табутата, които съпътстват ежедневието им, за пропастта между поколенията, изолацията и самотата. Освен всичко останало, това е книга за куража и за чудото на новата любов, която носи едновременно надежда, съмнения и страхове. Как ще погледне светът на тази любов, върху която тегне поколенческо табу, която буди присмех и дори поражда враждебност?

Очертава се любопитна среща дискусия с Халдоура Тородсен на 14 май в София. Заповядайте в Casa Libri на ул. „Цар Асен” 64 точно в 19:00!

 

Информация: Издателство Колибри


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.