Галерия Дяков празнува своя 23-ти рожден ден с изложба на именития Милко Божков и връчване на годишната си награда

25.05.2019
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Милко Божков

Испания

Откриване: 30 май 2019 от 18.00 часа

Музикален домакин на събитието: Мичо Димитров

 

Милко Божков е един от най-талантливите съвременни български графици, акварелисти и живописци. Роден е на 3 март 1953 във великотърновското с. Ресен. Завършил е Художествената гимназия в София и Националната художествена академия. Член е на Съюза на българските художници.

Вероятно е реализирал над 100 самостоятелни изложби в България, Австрия, Германия, Люксембург, Полша, Холандия, Франция, Чехия, Русия, Швеция… Вероятно има и над 100 участия в представителни за българското изкуство общи изложби у нас и чужбина.

Негови творби са собственост на Националната библиотека на Франция, Чешката национална галерия, на Библиотеката на Конгреса на САЩ, на много частни колекции у нас и по света.

За приноса му за развитието на българското изкуство Милко Божков е отличен с орден „Св.Св. Кирил и Методий“ 1-ва степен, носител е на Националната награда за живопис „Захари Зограф“, двукратен носител на Националната награда също за живопис „Владимир Димитров - Майстора“ и е носител на Годишната награда за живопис на Галерия „Дяков“.

Галерия „Дяков“ представя Милко Божков в Пловдив повече от 20 години.

Тази година Галерия „Дяков“ ще представи неговата самостоятелна изложба „Испания“ по повод 23-ия  рожден ден на Галерията на 30 май 2019 г. в 18.00 часа.

Освен откриването на изложбата, на кратка церемония ще бъде връчена Годишната награда на галерията- плакет „Галерия „Дяков“, изработен от  Атанас Хранов.

Музикален домакин на събитието ще бъде изтъкнатият български цигулар, дългогодишен концерт майстор на Холандското радио и настоящ концерт майстор на Пловдивската опера Мичо Димитров.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.