CineLibri представя международния уъркшоп "Изкуството да се адаптира сценарий"

25.05.2019
Снимка 1

Време: 15-16 октомври 2019

Място: София, България

Задава се петото юбилейно издание на международния кино-литературен фестивал CineLibri, който ще се състои от 5 до 20 октомври в София, Пловдив, Варна и още много областни градове в България! Предстоят звездни премиери и срещи с изключителни личности от света на киното и литературата, празнични чествания, филмови ретроспективи и серия от образователни събития, едно от които е международният уъркшоп „Изкуството да се адаптира сценарий”. С обявяването му даваме официален старт на подготовката за CineLibri 2019!

Международният уъркшоп на тема „Изкуството да се адаптира сценарий” е базиран на литературни произведения и драматургия, в т.ч. романи, новели, разкази и пиеси. Талантът на участниците ще допринесе за уникалната атмосфера на този вдъхновяващ двудневен форум, който ще се проведе в рамките на петото издание на единствения кино-литературен фестивал в света. Ако искате да съпреживеете приключението, което обединява киното и литературата, ако имате авторски хрумвания и „визуални” идеи, родени от съприкосновението с добрата литература, това е точното време и място за начало на тяхното сбъдване.

Събитието е невероятен шанс да се запознаете с истински светила в областта на писането и адаптирането на сценарии - Линда Сийгър и Джулиан Фрийдман. Към тях ще се присъедини и българският продуцент, сценарист и режисьор Димитър Коцев – Шошо. Уъркшопът ще се проведе изцяло на английски език. Желаещите да участват трябва да побързат с изпращането на документи, тъй като броят на местата е ограничен.

Уъркшопът „Изкуството да се адаптира сценарий” ще посрещне в София професионалисти от цяла Европа, били те дебютанти или участници с известен опит, които имат идеи за нови проекти в областта на литературните адаптации на голям екран и биха желали да ги реализират успешно. Целта на тази неформална образователна платформа е да допълни знанията и да компенсира пропуските в специализираното образование както на местни, така и на чуждестранни киносценаристи с помощта на световноизвестни лектори и консултанти с дългогодишен опит, които ще изнесат майсторски класове в два последователни дни в рамките на CineLibri. Тъй като „Колибри”, в качеството си на съсобственик и ексклузивен партньор на фестивала, е сред водещите компании в българския издателски сектор и разполага с богато портфолио от заглавия и автори, няма съмнение, че организаторите притежават необходимия опит и експертиза за гладко протичане на събитието. Уъркшопът е фокусиран върху специалните умения за адаптиране на литературния текст, но е адресиран към представителите на всички страни в този творчески процес - сценаристи, писатели, режисьори, оператори и продуценти, както и към всеки, който е мотивиран да се посвети на тази толкова деликатна и значима професия.

Уъркшопът е отворен за записвания в международен мащаб за early birds до 1 юли, а за всички останали - от 1 юли до 1 септември. Таксата покрива непосредствените ползи от участието, сертификат за завършено обучение, осигуряване на литература и печатни материали, хотел в центъра на София за три нощувки (за чуждестранните участници), акредитация за всички прожекции на CineLibri и покана за VIP партита. Самолетните билети са за сметка на участниците.

Подробна информация за условията на записване, сроковете, лекторите, графика и съдържанието на самите лекции ще намерите на страницата на CineLibri: http://www.cinelibri.com/cinelibri-workshop-the-art-of-adapting-a-screenplay/

Не се колебайте да приемете предизвикателството! Присъединете се към това образователно приключение в красива София и изживейте незабравим обмен на идеи, образи и мечти.

 

Информация: Кремена Димитрова, Директор, Маркетинг и PR, Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.