Луксозно издание на "Дама пика" от А. С. Пушкин с илюстрации от художника Ясен Гюзелев

27.05.2019
Снимка 1

Време: 30 май 2019 от 19.00 часа

Място: Клуб 1, НДК

Специални гости: Георги Лозанов и Красимир Илиев

Споделете с нас една изключителна вечер, в която ще отпразнуваме появата на новото луксозно издание на „Дама пика“ на А. С. Пушкин с илюстрации от големия български художник Ясен Гюзелев!

Животът като хазартна игра и играта като възможност за трансформация на живота. Фаталната „черна дама“ като символ на възмездието и съдбата, която не може да бъде излъгана. За „Дама пика“ – най-енигматичната, най-мистичната и брилянтна повест на знаменития руски поет и писател, Ф. М. Достоевски казва:

„Фантастичното трябва до такава степен да е в съприкосновение с реалното, че почти да му повярвате. Пушкин написа „Дама пика“ – връх в изкуството на фантастичното“.

Наши специални гости ще бъдат Георги Лозанов и Красимир Илиев. Приготвили сме видео, с което ще изненадаме Ясен Гюзелев.

Очакваме ви на 30 май, четвъртък, в 19:00 ч. в Клуб 1, НДК! Да превърнем майската вечер в приказен спомен, единствен и неповторим.

 

Информация: Кремена Димитрова, Директор, Маркетинг и PR, Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.