Победители във Фотомаратон 2019 София: Любители на фотографията в надпревара за най-добра снимка на тема "Танцувам"

03.06.2019
Снимка 1

За четвърта поредна година София влезе в международния календар на фотомаратоните по света. Фотомаратонът е проект на фондация „ФотоФабрика“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Столична общинa, Програма „Европа“ 2019 в партньорство с Чешки културен център.

Лошото време не попречи на всички любители на фотографията без ограничение на възраст и професия да направят най-добрата си снимка в рамките на 4 часа. Над двеста човека се включиха във фотографското състезание на 2 юни в Кино Кабанадо НДК.

Темата

Темата, която беше изтеглена непосредствено преди старта на състезанието, беше „Танцувам“.

Жури

Димитър Дилков, Тихомир Стоянов, Гергана Мудова, Фелия Барух и Мая Стайкова имаха нелеката задача да изберат най-добрите фотографии от 150 кадъра. Основните критерии, по които бяха оценявани анонимните снимки: техника на заснемане и креативност в интерпретирането на темата.

В края на деня с музика на живо и добро настроение се прожектираха всички снимки на участниците.

Победители

Ето ги и отличените победители Фотомаратон София 2019 г.:

Първа награда: фотоапарат OM-D E-M10 Mark II 14-42mm RII kit от Olympus получи Христина Дамянова.

Втората награда: ваучер за техника или принтиране във Фотосинтезис, предоставен от Чешкия център, отиде при Шенай Окан.

Трета награда: фото чанта Lowepro Adventura SH 110 II взе Валентин Димитров.

Четвърта награда: отражателна бленда и фланелка от Olympus Bulgaria отиде при Николай Занков.

Имаше и специално отличени кадри от журито. Това са снимките на.Стоян Христов, Григор Атанасов, Добрин Петков и Маргарита Чолакова.

Фестивалът Фотофабрика не забрави и своите най-малки фотолюбители. За деня на детето – 1-ви юни, в двора на ДКИ „Средец“, ул. „Кракра“ 2А ,  беше организирана специална работилница за деца от различни възрастови групи. Децата участваха във фото-мисии, в проявяването на кадри и след много игри и забавления с аниматори получиха грамоти и подаръци. А жури избра най-добрия кадър във всяка възрастова група, като децата получиха водоустойчиви фотоапарати от Olympos Bulgaria и Чешкия културен център.

С нови приятелства, прекрасна атмосфера и малко дъжд завърши Фотомаратон 2019. До нови срещи с Фотомаратон 2020 г.!

 

Информация: Маргарита Енева

                              


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

 

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.