Да подадем ръка на Величка Настрадинова - музикант, писател, педагог

24.07.2019
Снимка 1

Приятели,

Писателката и наша приятелка Величка Настрадинова има нужда от помощ. Напоследък здравето й се е влошило и се е наложило да бъде настанена в дом за възрастни хора (където за нея се грижат чудесно). За престоя там и за лекарствата й са нужни средства. Ето няколко начина да й помогнем:

1. Поръчайте от нас (на имейла ни [email protected]) електронното издание на книгата й 
За змейовете и вампирите, за Марта, за потомството. Всички средства, които ни пратите по някой от тези начини, ще предадем директно на авторката.

Събрани до момента (23 юли): 637 лв.
Пратени към Величка: 0 лв.

2. Подпишете петицията, пусната от Пловдивското дружество на писателите, в подкрепа на идеята да й бъде отпусната пенсия за заслуги към държавата.

3. Разпространявайте вестта сред приятелите и познатите си.

4. Предлагайте други начини да подкрепим Величка като личност и творец.

5. Следете тази публикация. Ще я обновяваме своевременно с всички актуални кампании.

Няколко лични думи от Кал:

В анотацията на „За змейовете и вампирите…“ написах: „Величка Настрадинова е мъдрец – от Далечния Изток; или магьосница – от друг свят (от бъдещето на нашия?)“. Изтокът винаги се е отнасял с уважение и грижа към мъдреците си. Това му е позволявало да им се радва до дълбоки старини; и да насища старините им с радост. То позволява на нашия свят – целия ни – да има бъдеще.

Величка няма биологични деца. Само духовни: мен и всеки от нас, който усеща отпечатъка на нейните истории (на нейната Марта) в ъгълчето на усмивката си, когато дойде време да взема важни решения или да види света от нов ъгъл. Величка няма дете – и същевременно има толкова много… 

Сърдечно благодарим на Красимира Стоева, която ни разказа за състоянието на Величка. Благодарим и на всички вас, с които още веднъж доказваме, че ЧоБи значи „заедно“.

Ръка за ръка,
Кал, Дес и екипът ни

 

Информация: Калин Петров, Човешката библиотека

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.