Сборна изложба живопис, акварел, мозайка и скулптура на 30 български художници в галерия Ларго, Варна

29.08.2019
Снимка 1

Арт Галерия Ларго представя

Лятна разходка по Ларгото

Сборна изложба

живопис, акварел, мозайка и скулптура

на 30 български художници

29 август – 17 септември 2019

Откриване: 29 август 2019 от 18.30 часа 

 

Арт Галерия Ларго с най- голямо удоволствие ви кани на откриване на традиционната сборна изложба "Лятна разходка по Ларгото", в която с живописни, акварелни творби, скулптура и мозайка ще се представят тридесет съвременни български художници. В изложбата са включени автори от всички краища на България и представя както такива, с които галерията работи вече повече от 10 години, така и съвсем нови не само за нея, но и за варненската публика творци.

В изложбата ще бъдат включени три картини на любимите варненски художници Светла Косева, Васил Василев и Тодор Игнатов, които ще бъдат предложени за продажба с благотворителна цел. Средствата ще подпомогнат издръжката на създадения от Фондация „Слово“ варненски кабинет за психо-социална подкрепа на онкологично болни хора и техните близки.

Наред с любимите и често представяни в „Ларго“ пловдивчани Валери и Нели Ценови, ще видим творби на нови автори от града на тепетата - Лили Кючукова и Аспарух Сърбов, както и на Геракси Гераксиев от близкия Асеновград.

С по няколко картини в изложбата участват млади варненски таланти, в началото на творческия им път, като Вероника Николаева, Милена Димитрова – Лена и Яна Любенова. 

С особена радост представяме трима автори, познати на ценителите във Варна предимно с творбите си в областта на графиката, които обаче сега ще се представят с живопис – Веселин Дамянов – Вес от Сливен, Владимир Чукич от Кърджали и Румен Нисторов от Ловеч.

За първи път в галерия Ларго ще видим акварели на младата и талантлива Бояна Петкова от София и на Любомир Йотов от Плевен. Друг плевенчанин - Страхил Найденов, ще изненада публиката с невероятна серия от мозаечни пана, както и със скулптури от камък и мозайка. Още един интересен автор, работещ скулптура от дърво и метал, ще видят за първи път варненските ценители – Любомир Вутов.

Ще дадем поле за изява на двама непрофесионални художници от Варна – Веселина Желева, която тази година имаше първата си самостоятелна изложба-живопис и Свилен Желязков, който учи скулптура при известния варненски художник Живко Дончев.

За първи път в „Ларго“ ще представим двама тачени майстори на наивистичната живопис – Владимир Шунев от Кюстендил и Богомил Арсов от София.

Още няколко автори от София ще покажем за първи път в галерия „Ларго“. Здравка Василева се представя с няколко малки, интимни композиции, две майсторски платна показва поетичният и нежен Владимир Пенев, Галя Чунтова е изпратила една творба с носталгично-джазово настроение, а Чавдар Вълов ще видим с три избродирани като шевици творби. Роденият в Ямбол Васил Василев – Васо, който също живее и твори в столицата, участва с четири абстрактни платна, а Мария Райчева се представя с интересни пейзажи от Италия и България.

Изящни и нежни образи ще открием в картините на обичания художник Петър Мичев – Педро, както и на Стефан Сакалов от Димитровград, който за втори път ще покажем в галерия „Ларго“.

Тридесет майстори

на четката и длетото, тридесет различни творчески вселени, тридесет погледа към вечните теми в изкуството, повече от 80 творби – една изложба, която си заслужава да се види. Очакваме ви на откриването на "Лятна разходка по Ларгото" на 29-ти август 2019 от 18:30 часа в Арт Галерия Ларго, Варна, ул. Хан Крум 8. Изложбата продължава до 17 септември. Повече за събитието и снимки на творбите вижте в сайта на галерията на www.largogallery.com.

 

Информация: Нели Вълчева, галерист

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.