CineLibri записва участници в международния уъркшоп "Изкуството на адаптирания сценарий"

30.08.2019
Снимка 1

На хоризонта е петото юбилейно издание на международния кино-литературен фестивал CineLibri, който ще се състои от 5 до 20 октомври. Програмата по традиция включва бляскави филмови премиери, грандиозни чествания, галавечери на различни култури, срещи с именити творци, както и атрактивни паралелни събития.
 

За първи път в рамките на фестивала, на 15 и 16 октомври, ще се състои международен уъркшоп на тема „Изкуството на адаптирания сценарий” с участието на истински светила в областта на писането и адаптирането на сценарии - Линда Сийгър и Джулиан Фрийдман.

Към тях ще се присъедини и българският продуцент, сценарист и режисьор Димитър Коцев – Шошо. Уъркшопът ще се проведе изцяло на английски език и вече привлича участници от всички краища на света. Могат да участват както дебютанти, така и сценаристи с известен опит, които имат идеи за нови проекти в областта на литературните адаптации на голям екран и биха желали да ги реализират успешно. Ако искате да се присъедините към този вдъхновяващ двудневен форум и да съпреживеете приключението, което обединява киното и литературата, ако имате авторски хрумвания и „визуални” идеи, родени от съприкосновението с добрата литература, това е точното време и място за начало на тяхното сбъдване. Подробна информация за условията на записване, сроковете, лекторите, графика и съдържанието на самите лекции ще намерите на страницата на CineLibri: http://www.cinelibri.com/cinelibri-workshop-the-art-of-adapting-a-screenplay/. Уъркшопът е отворен за български участници - стига да нямате езикова бариера, не се колебайте, запишете се още сега!

Важен акцент в паралелната програма на CineLibri 2019 е конкурсът за късометражни филми CineLibri Short Movie Official Competition, който има награден фонд 2000 лв. и се реализира чрез платформата Film Freeway с любезното партньорство на TatraTea. Предстои да подберем най-сполучливите филми, за да ги покажем на специална церемония, която ще се проведе на 20 октомври от 19:00 ч. в кино Люмиер Лидл. Повече информация за конкурса ще намерите 
тук

CineLibri 2019 се провежда с подкрепата на Столична програма „Култура”, Национален фонд „Култура”, фонд „Култура” на Община Варна и Община Бургас; с изключителното партньорство на Vivacom и със съдействието на Jameson и УниКредит Булбанк. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Всички партньори и съмишленици са обявени на официалната страница
 www.cinelibri.com

 

Информация: Кремена Димитрова, Директор, Маркетинг и PR, Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.