Галерия L’UNION DE Paris Пловдив за първи път домакин на Международно биенале на стъклото 2019

17.09.2019
Снимка 1

Галерия L’union de Paris Пловдив

представя

Обща изложба на участниците в

Международно биенале на стъклото 2019

20 септември – 20 октомври 2019

Откриване: 20 септември 2019 от 18.00 часа

 

Международно биенале на стъклото се провежда за втори път след успешния му старт през 2017 г. Събитието е под патронажа на президента на Републиката.

В тазгодишното му издание участие ще вземат над 160 автора от 37 държави. Пред българската публика ще бъдат представени творби, както на утвърдени артисти, така и на млади таланти от цял свят. Официалното откриване ще се състои на 04 октомври в Националната галерия в София.

Галерия L’UNION DE Paris – Пловдив за първи път ще бъде домакин на Международно биенале на стъклото 2019 г.

В изложбеното пространство галeрията ни среща с творбите на Моника Найденова, Маргарита Маркова, Койа Чехларова, Йвайло Ненов, Константин Вълчев, Кристиян Накевот България и Милан Краичек, Михал Мотичка, Ива Колоренцова, Маркета Варадиова от Чехия.

Прилагайки безкрайните творчески възможности на стъклото чрез различни подходи, артистите въвеждат зрителя към стъклено вълшебство без да подозира, че някога това е било гореща, течаща течност, която може да се издуе или да се излее или да се завърти в почти всяка форма.

Експозицията приканва зрителя да се запознае с различните тенденции в изработката на художественото стъкло и да се потопи в магията на този крехък материал.

 

Информация: Павлина Маринова, галерия Люнион, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.