"Гига: Щрихи и звуци от Кордоба": Официално откриване с концерт на пианистката Мария Долорес Гайтан

20.10.2019
Снимка 1

22 октомври 2019 (вторник) от 18.00 часа

Дом на културата "Борис Христов"

Имаме удоволствието да ви поканим на концерт на пианистката Лора Гайтан на 22 октомври (вторник) от 18.00 часа в Дом на културата 'Борис Христов", който е втората част от интердисциплинарния проект "Гига: Щрихи и звуци от Кордоба". Първата част на проекта е изложба от произведения на художника от Кордоба, Хинес Лиеабана, която ще може да разгледате в пространството, в което ще бъде концертът.

Кой кое е?

Мария Долорес Гайтан (Вила дел Рио, 1983) е пианистка, преподавател и артистичен директор на Международния пиано фестивал Гуадалкивир. Изпълненията и се открояват със своята енергичност. Свирила е в различни европейски страни като Италия, Испания, Швейцария и България.
 

Тя ще изпълни творби на испански композитори и музика, вдъхновена от корените на Испания. Изпълнителката от Кордоба e световно призната за представител на испанския талант поради заслугите й в областта на музиката и културния обмен.


Художникът Хинес Лиебана е познат в Испания не само с художествената си дейност, но и като поет и драматург. Изложбата проследява всички творчески етапи на художника, като акцентът е поставен върху пейзажите, щрихите и линиите, които пренасят публиката в различни кътчета на света.

 

Информация: Маркетинг, Пловдив 2019

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.