Наивистът Стоян Божкилов с изложба живопис в галерия Дяков, Пловдив

17.11.2019
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Стоян Божкилов

изложба живопис

21 ноември 2019 – 03 декември 2019

Откриване: 21 ноември 2019 от 17.30 часа

 

Стоян Божкилов е един от най-успелите и разпознаваеми български наивисти.

Роден е през 1974 в Сандански и е завършил Югозападния университет. Рисуването се оказва негова страст и той става продължител на семейната традиция в наивистичното рисуване - син е на известния български наивист Кирил Божкилов.

Започва активно да рисува през 1996, а се представя със самостоятелна изложба пред публика през 2005 в Съвета на Европа във Франция. Талантът му веднага е забелязан и оценен и започват изложби в страната и пак в чужбина - в Германия, Полша, в Музея на наивистичното изкуство в Москва, пак в Страсбург, в български галерии… Член е на Съюза на българските художници и редовен участник в представителни международни изложби и пленери. Носител, а  и е номиниран за престижни награди в областта на наивистичната живопис. Негови произведения, освен в много частни колекции у нас и по света, са в колекцията на Министерството на външните работи и Музея на наивистичното изкуство в Москва.

От 2011 до 2018 година Стоян Божкилов не беше показвал самостоятелна изложба в България до миналогодишната му изложба през декември в Галерия „Дяков“.

Тази година отново, но през ноември, на 21 ноември 2019 в 17,30 ч. Галерия „Дяков“  ще представи искреното, безхитростно и очарователно изкуство на Стоян Божкилов в една специално създадена на тази изложба колекция от картини.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

 

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.