Сборна изложба живопис и скулптура в галерия L’union de Paris – Пловдив

26.11.2019
Снимка 1

Галерия L’union de Paris – Пловдив

представя

Сборна изложба

живопис и скулптура

28 ноември 2019 – 31 януари 2020

Вернисаж:  28 ноември 2019, 17.00 – 20.30 часа

 

L’Union De Paris представя обща изложба с творби на известни за съвременното българско изкуство  художници.

Включени са произведения на Георги Баев, Светлин Русев, Димитър Киров, Иван Г. Рембранда, Росен Райчев, Свилен Блажев, и скулптури на Крум Дамянов, Вежди Рашидов, Иван Тотев.

Преминали през различни етапи от своето развитие, авторите се открояват с ярко изразен собствен стил и силен талант. Имената им се асоциират с непримиримостта на творческия дух, смелостта в  отстояването на личните възгледи срещу принципите на социалния модел в изкуството. Надскочили конюнктурните му граници, те налагат в живописта новаторски естетически критерии и  стилистически похвати.

Артистичното им присъствие ни приканва да навлезем дълбоко в красотата на цветните хармонии и да поемем от енергията на сътвореното от тях.

Впечатление прави присъствието на творба от малко познатия в България многостранен художник на портрети Росен Райчев. Живеещият в Америка творец придобива широка популярност с картината си "Американски президенти на ХХ век". Сред по-известните му портрети са тези на Буш – баща и син, ливанския патриарх, чийто портрет е окачен във Ватикана, шейха на Саудитска Арабия, както и на кинозвезди и спортисти със световна известност.

Акцент в изложбата са картините на Георги Баев. Тази година се навършват 95 години от рождeнието на известния български художник. Завладян от силата и красотата на морето  в продължение на десетилетия отдава чувствата си към него в своите картини. Платната му въздействат с яркост и дълбочина на цветовете. Изложените творби са от 80-те години на миналия век.

Изложбата може да се разгледа до 31.01.2020г.

 

Информация: Павлина Маринова, галерия Люнион, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.