Пловдив - носталгичен, топъл и романтичен, в изложбата на Анета Яланова в галерия Дяков

02.12.2019
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Анета Яламова

изложба живопис

05 декември 2019 – януари 2020

Откриване:  05 декември 2019 от 18.00 часа

 

Анета Яламова е българска художничка, която не се съпротивлява изкуството й да бъде определено като „наив модерн“ с уточнението, че наивът е съзнателен стремеж и търсено внушение, защото художничката  е завършила художествена академия.

Нейните работи са разходка из българските градове (независимо, че много пътува и в чужбина), където могат да се видят старинни къщи, представени през нейния поглед и разказващи истории, случки, човешки състояния. В  този смисъл работите на Анета Яламова са обяснения в любов към Велико Търново, Стария Пловдив, Варна…

 Галерия „Дяков“ работи от години с Анета Яламова - била е представяна в самостоятелни и колективни изложби.

Колекцията от живописни творби, които Анета Яламова е нарисувала тази година за публиката на галерия „Дяков“, е с акцент атмосферата на многовековния Пловдив - носталгична, топла и романтична - такава, каквато само един влюбен в града талантлив художник може да придаде.

Изложбата на Анета Яламова е специален поздрав за посетителите и приятелите на галерия „Дяков“ по повод наближаващата Коледа и Нова 2020 година.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.