НОВИ КНИГИ: Ина Иванова и "Криле от папиемаше"

09.12.2019
Снимка 1

Думи за книгата

Поезията на Ина Иванова обръща специално внимание на паметта, на детството, чиито рани носим през целия си живот, както и на невъзможността да преодолеем човешката си уязвимост („сърцето винаги е потърпевшият”). Вероятно заради това хартиените криле, ядката на смисъла, изящното и спасителната сила на думите са възможните изходи на лирическата ù героиня.

Стихотворенията в „Криле от папиемаше” издирват светлината и „тънката радост”. И се доверяват на премълчаното - изобщо на акта на премълчаване, който подтиква читателя да потърси собствената си идентичност.

Творбата се реализира с подкрепата на Община Пловдив по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ за 2019 година.

 

Поетично четене

Ина Иванова и новата й книга "Криле от папиемаше"

9 декември 2019, понеделник, 18.00 часа

Книжарница Хеликон – Пловдив, на ул. "Княз Александър I" 29

Организира:

ИК Жанет 45 

Книжарница ХЕЛИКОН - Пловдив 

Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“ - Пловдив  

 

Ина Иванова
"Криле от папимаше", 09 декември 2019
ИК "Жанет" 45
Оформление: Димитър Келбечев
Редактор: Марин Бодаков, Красимир Лозанов
Брой страници: 64
Цена: 12 лева
 
 

Информация: ИК "Жанет 45"

 

 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.