"Усещане за любов": музикално-поетичен спектакъл с Бойка Велкова и Ивайло Захариев в СГХГ

10.12.2019
Снимка 1

16 декември 2019, понеделник, 19.00 часа

Софийска градска художествена галерия

Софийска градска художествена галерия им удоволствието да ви покани на един спектакъл за любовта с Бойка Велкова и Ивайло Захариев.

"Усещане за любов" е първият по рода си в България музикално-поетичен акт, чрез който зрителите съпреживяват едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други.

“В чистия си вид любовта намира проявление единствено в ума на твореца. И дори там тя се влива в пъстротата на човешката природа и ражда палитра от страсти и дела, обрисувани от най-великите автори на всички времена. Завист и ревност, болка и страх, гняв и жажда за мъст бушуват в музика, стихове и картини. А истинското усещане за любов все пак побеждава, когато прошката израсне до дълго търпение, себеотдаването донесе радост и красотата на надеждата роди безсмъртие. Истинската любов е безсмъртна. Тя се простира в онзи свят, който започва там, където свършват илюзиите и сънищата, извън живота и смъртта, извън доброто и злото, извън удоволствието и болката. Любовта е плод от дървото на познанието, за което Бог казал: “Ако вкусите от този плод, ще станете богоравни”.
Бойка Велкова


Музикална среда: Теодоси Спасов

Хореография: Татяна Соколова,

Визуална среда: Яна Дворецка


Билети: 10 лева
На касата на СГХГ

 

Информация: Петър Димов,  Връзки с обществеността, СГХГ

                              


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.