Онлайн изложба на Бистра Льошевалие в галерия Структура, София

11.04.2020
Снимка 1

Галерия Структура представя

Бистра Льошевалие. Рисунки 1993 -2017

09.04.2020 - 09.05.2020

„Не искам да мисля, че човекът ще трябва да напусне Земята, но крайно време е да сменим начина си на живот“. (Б.Л.)

Тези пророчески думи Бистра Льошевалие написа доста преди планетата на човеците да получи тежки предупреждения и да бъде разтърсена с надежда дълбокият сън да бъде прекъснат. Коронавирусът се появи, като че ли за да накара оборотите да се забавят, мислите да се съберат и разумните решения да бъдат взети.

За месец април беше планувана самостоятелна изложба на Бистра Льошевалие със заглавие „Тук и отвъд“в галерия Структура. Художничката беше в София и работеше по проекта в „Марков Студио“. За съжаление скулптурите останаха недовършени и очакват по-добри времена. Изложбата рано или късно също ще се състои.

Сега ви предлагаме една онлайн експозиция в аванс с рисунки на Бистра Льошевалие, създадени в периода 1993-2017. Въпреки че рисунките й представляват съвсем отделна практика от нейната скулптурна работа, те запазват сходни настроения, вариращи между фигуративното и абстракцията.

При интерес към работите можете да изпратите запитване тук

 

Информация: Зоя Петрова, +359 885 890949, [email protected] 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.