Галерия "Дяков" представя Владимир Чукич с "Коне отвъд бариерата"

08.05.2020
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Владимир Чукич

Коне отвъд бариерата

12 – 28 май 2020

В периода  12- 28 май 2020 Галерия „Дяков“ ще представи една изключителна експозиция на Владимир Чукич,  създадена специално за нейното камерно пространство. Колекцията от живописни пластики, обединени под името „Коне отвъд бариерата“ ще бъде представена във фейсбук, а при отмяна на извънредното положение - и на живо, при стандартното за галерията работно време.

Наполовина руснак, наполовина черногорец, Владимир Чукич е един от онези български художници, които никога не оставят публиката  безразлична.

Роден в Хасково, започнал да следва „Графика“ в Търново и бързо-бързо напуснал, сигурен, че собствените  търсения са  по-интересни и му дават много повече. „Личното му имение“ със семейния герб, разбира се - негово творение,  в малко селце край Кърджали е мястото, от което започват пътуванията му по света: с изложбите , но и по музеи и галерии, за да се наслаждава на изкуството на оставилите следа в цивилизацията.

 Владо Чукич е реализирал десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, участвал е в пленери и представителни за българското изкуство общи експозиции в Италия, Холандия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Турция, Германия, Полша, Словения.

Чукич е носител на редица престижни награди, сред които са спечеления конкурс на СБХ „Сите дез ар“ в Париж и годишната награда на галерия „Дяков“ за 2010.

Негова запазена територия са графичните техники и рисунката, които го правят любим на публиката и печелят респекта на колегите му. В последните десетина години представя и живописни работи, първите от които, са показани в галерия „Дяков“.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.