СГХГ и нейните филиали отварят врати на 19 май 2020 година за индивидуални посещения

13.05.2020
Снимка 1
СГХГ и нейните филиали 
галерия "Васка Емануилова" 
галерия-музей "Дечко Узунов" 
отварят на 19 май, вторник, 2020

СГХГ от 10.00 до 19.00 ч. 
Филиали от 11.00 до 19.00 ч. 



Обслужването на посетители ще се осъществява при спазване на изискването на социална дистанция, при всички противоепидемични мерки  и особености при посещение на художествени музеи /галерии/: 

  • В изложбените зали на СГХГ  ще се допускат до 25 посетители. Във филиалите ще се допускат съответно за галерия „ Васка Емануилова“ – до 6 посетители, а за галерия „ Дечко Узунов“ до 2 посетители. Престоя за разглеждане е от 30 до 60 минути.
 
  • При влизане в галериите посетителите са задължени да носят предпазни маски. На входа се дезинфекцират ръцете на всеки отделен гражданин.
 
  • При разглеждане на експозициите зрителите следват задължителен ход за разглеждане от ляво на дясно на дистанция.
 
  • Поединичен достъп до касите при спазване на дистанция;
 
  • При желание от посетителите да разгледат продуктите на книжарницата на СГХГ  задължително се ползват ръкавици за еднократна употреба, които галерията предоставя.
 
  • Поединично ползване на сервизните помещения.
 
  • Посещенията в СГХГ и нейните филиали се извършват от гражданите на собствен здравен риск.

Дезинфекция на изложбените зали  - от 9.30 до 10.00 ч., 13.00 до 13.30  и от 16.30 до 17.00ч.; проветряване - на всеки кръгъл час.

Не се допускат никакви масови мероприятия. Откриване на експозиции и представяне на издания /албуми и каталози/ да се осъществява на открито – на площада до сградата на СГХГ, на площада пред галерия „ Васка Емануилова“ и в двора на галерия „ Дечко Узунов“.

 

Информация: Петър Димов, Връзки с обществеността, СГХГ

                              


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.