Дружеството на пловдивските художници с изложба "Цветове" в зала "2019" на ул. Гладстон № 32

13.06.2020
Снимка 1

16 юни 2020 от 18.00 часа

Зала "2019" на ул. Гладстон №32, Пловдив

На 16 юни, вторник, от 18 часа се открива пролетната изложба „Цветове“ на Дружеството на пловдивските художници, която традиционно в други години предшества Великденските празници. Творбите са подредени на двете нива в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 към Градска художествена галерия – Пловдив.  Откриването ще се състои в пространството пред залата, а вътре ще могат да влизат само посетители с маски, като присъствието им не трябва да надхвърля 20 души едновременно, съгласно последните указания на Министерството на културата.

Ето и посланието на Снежана Фурнаджиева – председател на ДПХ към художниците и публиката:

След дългото очакване на закъснялата пролет, след напрегната самота от изолация в диалог със себе си закопняхме за споделена топлина и истинско духовно преживяване. Да почувстваме живителната сила и вяра срещу страха и отчаянието! Общата изложба "Цветове" на Дружество на пловдивските художници е този взрив от багри, форми и пластика, който ще върне силата и надеждата в объркания ни свят. На 16.06.2020 г. от 18:00 ч. изложбена зала "2019" (ул. „Гладстон“ 32) оживява в пълен блясък с откриването на сезона на ДПХ с живопис, графика, скулптура и N форми - част от Културния календар на Община Пловдив. Да върнем радостта и красотата за нашите ценители, приятели и гости на Пловдив, които ни очакват с любов. И за да спазим изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерството на културата, носете маски и спазвайте дистанция от 1,5 м.

Ще бъдем отново заедно въпреки всичко! Очакваме ви!

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.