Седмо издания на ФотоФабрика представя 18 български автори в изложбата MEMENTO MORI

28.06.2020
Снимка 1

Националната галерия и Фестивал ФотоФабрика

представят

MEMENTO MORI

Антон Кръстев, Валентин Стефанов, Васил Германов, Веселина Николаева,

Виолета Апостолова, Вихрен Георгиев, Георги Стоилов, Дориян Тодоров,

Евгени Димитров, Мария Милкова, Михаил Новаков, Николай Дойчинов,

Павел Червенков, Пепа Христова/Аня Полман, Светлана Бахчеванова,

Стоян Ненов, Яна Лозева и Яна Паскова

Със специалното участие на Ървин Олаф

1 юли – 16 август 2020

Вернисаж: 1 юли, сряда, от 17.00 до 20.00 часа

Мemento Mori ("Помни, че си смъртен") е наименованието на изложбата, с която се открива седмото поредно издание на фотографския фестивал ФотоФабрика. В нея са събрани кадри от 18 български автори, работещи у нас и в чужбина.

Фотографите приеха предизвикателството на ФотоФабрика да разкажат в кадри за безпрецедентните времена, в които живеем. Всеки избира своя фокус към темата – а тя неизменно е една: светът, който ни се случи, докато правихме други планове за него. Работите разказват с личния почерк на всеки фотограф за периода на извънредното положение, когато обективите гледаха и навън, но и навътре към собствените ни уголемени страхове, спрени планове и объркани надежди.

В изложбата специално участие взема и световноизвестният фотограф Ървин Олаф, който гостува на ФотоФабрика през 2016. В рамките на Memento Mori той ексклузивно показва слайдшоу със свои работи от серията April Fool, 2020 (“Априлска шега, 2020”), създадени по време на COVID 19. Снимките придават форма на емоциите и образите, парализирали автора, след като всички се събудихме в сюрреалистичния кошмар на пандемията, както казва Ървин Олаф.

За допълнителна информация:

Еми Барух – 0887 563 988

Диана Драганова-Щир – 0879 147 681

 

Информация: Национална галерия, Отдел "Връзки с обществеността"

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.