Проект "Еволюция Едно" на Нейчо Дойчев в галерия Капана, Пловдив

02.09.2020
Снимка 1

06 септ. 2020 от 17.00 до 20.00 часа

Галерия Капана, Пловдив

Мотивацията и идеята за проекта ‘‘Еволюция едно‘‘ са провокирани от протичащите  процеси на дигиталната  революция в обществото, започнала преди десетки години.

 Човешкият вид е биологично същество с органично и духовно развитие в своята ‘‘Нулева еволюция“, развивала се и оформяла се с милиони години.

 ‘‘Еволюция едно‘‘ е  започналата подмяна на човешката анатомия чрез развитие на технологиите.                          

“Еволюция едно“ е начало на промяна на естествената човешка еволюция.

‘‘Еволюция едно‘‘ е промяна на органичното и духовно съзнание  в търсене на биологично безсмъртие в далечното бъдеще и с  вероятност за изчезване на биологичния вид.                                                  

 ‘‘Еволюция едно‘‘ е втора версия  човек.

Проектът ‘‘Еволюция едно‘‘ е  моя добавена реалност  на въображение  в алтернативния свят на бъдещето.

Проектът е нещо повече от изкуството на въображението, изобразявайки го със съвременни артистични материали - холограмно фолио, пластично огледало, плексиглас, скулптура и др.

Послание на проекта ‘‘Еволюция едно‘‘ :

Хора, трябва да опазим красивата си човешка биология.               

Бъдещето изглежда толкова неизвестно и загадъчно, че  всички мои методи да го визуализирам с формите на изкуството изглеждат абсурдни и нереални, но си струва…  за артиста.

За Нейчо Дойчев – Д‘Нейчо

Нейчо Дойчев – Д‘Нейчо е роден в Стара Загора, България, на 3 януари 1950 година във военно семейство. Учи във военно училище по настояване на родителите си, но през 1972  го напуска и записва Великотърновския университет във факултета по изобразителни изкуства. Завършва монументални изкуства през 1976 година. От 1977 г. започва да работи в Градска художествена галерия в град Пазарджик, а от 1990 до 2010 г. е неин директор.

През 1986 г. прави първата си самостоятелна изложба в София. А в 1990 г. става член на СБХ. Член е на Дружеството на Пловдивските художници. От 2013 г. пребивава в Нидерландия и от 2014 е член на Асоциацията на професионалните холандски художници/NABAК/.

Колекцията Evolution one показва в изложенията – ART EXPO AMSTERDAM, ART EXSPO ZALSBURG 2017 ,  ART EXSPO NEW YORK 2018 , ART EXPO MIAMI SPECTRUM 2018 , ART EXPO NEW YORK 2019 .

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.