СТЕНАТА: Нов проект на НГ за представяне на графити артисти в атриума на Квадрат 500

21.09.2020
Снимка 1

Националната галерия представя

Николай Петров GLOW

септември 2020 - март 2021

Рисуване в присъствието на посетителите на атриума в Квадрат 500

25, 26 и 27 септември, от 12.00 до 18.00 часа

Квадрат 500, Стената

Пл. Св. Александър Невски, ул. 19-ти февруари № 1

„Стената“ е най-новият проект на Националната галерия, който има за цел да представя графити артисти. В атриума на Квадрат 500, сред скулптурите от постоянната експозиция, поканените от Националната галерия автори ще създават своите произведения върху специално обособена стена.

Стилът и ярката цветност на реализираните на подходящи места в градската среда композиции са аргументите, на които се базира кураторският избор Николай Петров  GLOW пръв да се изправи срещу  „Стената“ в Квадрат 500.

Николай Петров

е роден в София през 1988. Завършва специалността  „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия. През последните 10 години се изявява като независим артист и дизайнер. Участва в десетки фестивали на графити изкуството и в редица групови изложби в България и в чужбина. Негови графити могат да бъдат видени в София и други български градове, в Тайланд, САЩ и над десет европейски страни.

През последните месеци GLOW изпълни свой проект като част от Герила Арт Фест в Прищина, Косово и бе куратор и участник в първото издание на софийския Graff Express Festival.

www.glowgraff.com

Куратори:

Мартин Косташки, Национална галерия, 0886 620 096

Боряна Вълчанова, Национална галерия, 0889 515 330

 

Информация: Национална галерия, Отдел "Връзки с обществеността"

                              


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.