"Ветрове от времето": Ретроспекция на Димитър Маринов в ГХГ - Пловдив

04.10.2020
Снимка 1

07 октомври 2020 от 18.30 часа

Зали за временни експозиции

ул. Княз Александър I №15 (втори етаж)

На 7 октомври от 18.30 часа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 (втори етаж) ще бъде открита изложбата „Ветрове от времето“ с автор Димитър Маринов.

Тя има ретроспективен характер и съдържа творби, плод на десетилетни авторови търсения в изкуството.

Целият професионален път на Димитър Маринов е свързан с екологията – като изследовател и преподавател, но научната сфера съставя едната половина на неговата личност. Другата е изпълнена с изобразително изкуство. Димитър Маринов рисува, откакто се помни. Пробва акварел, масло, колаж. Не поема по традиционните стъпала на изграждане на художника – специализирано средно и висше образование, но артистичният свят на хората на духа и въображението го привлича неустоимо и досега. Преди три десетилетия липсата на диплома от художествено училище се оказва непреодолимо препятствие пред професионалната му изява. Въпреки това той успява да участва в алтернативни форуми за изкуство и печели награди.

В по-нови времена художникът се представя в съвместни и самостоятелни изложби в Германия и Италия.   

Най-сетне сега с огромно вълнение Димитър Маринов се подготвя за среща с изкушената публика в пространството на Градската художествена галерия. Надява се, че ретроспекцията на създаденото от него през годините ще развълнува и посетителите.

Изложбата ще продължи до 27 октомври.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.