"3 И х 3": Живопис, скулптура от стъкло и графика в галерия Резонанс, Пловдив

20.10.2020
Снимка 1

Галерия Резонанс представя

3 И х 3

Иван Генов - живопис

Иван Ламбров - скулптура от стъкло

Иван Нинов - графика

22 октомври - 16 ноември 2020

Вернисаж: 22 октомври 2020 от 16.00 до 19.00 часа

За авторите

ИВАН ГЕНОВ

Още с първия контакт изложбата на Иван Генов демонстрира  деликатно отношение към темата, дълбока чувствена цветност, фино настроение и най-вече открито до уязвимост присъствие на автора. Зад привлекателните сюжети, извлечени от впечатления, спомени и видения, се чете една оформена, може би дълбоко изстрадана философия на безкрая и мястото на детайла в него. В тази живопис няма логика, има стаен темперамент, фрагменти от емоционална цветна маса и жестове, маркиращи пространство. Красивото в нея е драматично, изящното е крехко, а посланието неуловимо, като отражение в тичащ по бързеите поток.

Красимир Линков

ИВАН ЛАМБРОВ

Когато говоря за творческия облик на художника, трябва да добавя трудно поддаваща се на анализ индивидуална нагласа и принадлежност към онзи тип творци, които се стремят непрекъснато да владеят материала и средата, за да не се дистанцират от изкуството си. Темата идва свободно и неангажиращо. Постоянното прескачане от един свят в друг – от реалност във въображение, придава на произведенията му известно напрежение и драматизъм. Имаме повод да определим творчеството на Иван Ламбров като експресивен абстракционизъм. 

Красимир Линков

ИВАН НИНОВ

Художник със своя предметност, синтетичен и монументален, независимо от формата и стилистиката – художник с много вътрешна енергия и мощ, който умее да превърне пластичната материя в знак на тайнственото и необяснимото. Далече от светската суета, от временния и мимолетен свят на бохемските привидности – той винаги е бил близко до себе си, до собствената си същност и природа, до собствения си пластичен свят.

Светлин Русев

 

Информация: Антония Димитрова, галерия "Резонанс", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.