"Миниатюра": Мистични знаци, метафори и алегории на Никола Певичаров в галерия Дяков, Пловдив

23.02.2021
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Никола Певичаров

Миниатюра

24 февруари - 09 март 2021

Вернисаж: 24 февруари 2021 от 11.00 до 18.00 часа

Никола Певичаров е автор с голяма творческа биография - реализирал е над 300 самостоятелни изложби-живопис и рисунка, участвал е в десетки живописни биеналета и пленери, изкуството му е разпознаваемо и ценено от публика и специалисти.

Никола Певичаров е един от авторите на Галерия „Дяков“ и в празничната година, когато тя става на 25, го представя със самостоятелна изложба от 30 живописни миниатюри, чието пространство е наситено с неговите мистични знаци, метафори и алегории.

Изложбата „Миниатюра“ на Ники Певичаров ще бъде в галерия „Дяков“ от 24 февруари до 9 март 2021.

За Никола Певичаров

Никола Певичаров е роден на 15 август 1960 в Пловдив. Завършил е „Оформление и дизайн“ в Държавния институт по изкуствата в град Тюмен, Русия, в класа на Вершинин Генадий Василиевич. Член е на секция „Дизайн“ към СБХ и Международната асоциация за пластични изкуства. Негови творби са притежание на едни от най-големите колекционери в България, Русия, Германия, Франция, Белгия, Швеция, САЩ…

За таланта си Ники Певичаров започва да получава награди още през 1986- първи награди, почетни знаци. Носител е на Голямата награда от Квадраналето по живопис в Стара Загора през 2012, в което участват 120 автора от 9 балкански страни и на Първа награда от Биеналето по живопис в Монтана през 2016, на Почетна награда от кмета на Пловдив за 2019.

В деня на откриването, 24 февруари, сряда, 2021 галерията ще приема посетители без конкретен час, от 11 преди обяд до 18.00 часа вечерта, за да бъде избегнато струпване на хора.

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.