Надежда, вяра, радост и любов въпреки "Годината на падането" от Джанис Фрийгард

27.03.2021
Снимка 1

Действието на „Годината на падането“ се развива в Нова Зеландия, Исландия и Великобритания. Романът проследява взаимосвързаните истории на три жени: 29-годишната графична дизайнерка Селина, по-голямата й сестра Смит и възрастната хазяйка на Селина, Куила.

Когато мистериозните порцеланови кукли започват да се появяват на прага на Селина, тя знае, че това е лош знак. Малко след това тя се впуска в необмислена връзка с известния телевизионен готвач Рандал.

Междувременно в историята влиза Смит, която е бижутер и живее в камион-къща в Златния залив. Тя е решила да издири изчезналата си майка. Животът на Смит се усложнява от малко момче на име Рагнар, за което се грижи, и почти закъснява да помогне на Селина.

Куила, бивша асистентка на магьосник, е преследвана от миналото, което иска да поправи.

 

„Това е история за търсене на себе си, опит за идентифициране, след това задържане на важните неща и намиране на място, което да наречете дом, независимо дали това е физическо място, или просто във вашата собствена глава и сърце. Има надежда, прошка, радост и любов. Това е прекрасна история. “

Фелисити Мъри, Блог на търговците на книги, Нова Зеландия

„Богата на хора и съпътствана от завладяващ сюжет, „Годината на падането“ на Джанис Фрийгард е превъзходно първо нахлуване в писането на романи.“

Шивон Харви, Stuff.co.nz

„... темпото и сигурността бързо се увеличават, изграждайки слоеве от напрежение и приятно двусмислени характеристики, които държат интереса до края.“

Катрин Робъртсън, NZ Listener

„...Има хубави малки иронии. Фрийгард контролира значителен актьорски състав умело и ви кара да се интересувате от всеки един от тях…”

Дейвид Хил, NZ Herald

 

Photo: Freegard

 

За Джанис Фрийгард

Джанис Фрийгард (родена през 1963 г. в Англия) живее в Уелингтън, Нова Зеландия. Тя е завършила ботаника и растителна екология, както и публично управление. Работи в държавния сектор. Автор е на романи и стихосбирки. Лауреат е на Наградата за поезия Open Book/Geometry (2019 г.), стипендията за поезия Ема Сайко (2014 г.), Наградата „Кaтрин Мансфийлд Ментън” за проза (2001 г.), както и наградата на министър-председателя за публично управление (2014 г.). Романът й „Годината на падането“ е публикуван през 2015 г.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

 

 

Информация: Издателство "Авиана", Бургас

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.