Играе ли ви се? "Играта продължава" с Алекс Цонков - Lostov

04.04.2021
Снимка 1

Думи за книгата

Когато се сблъскаш с необяснимото, то те променя. Когато промяната е неизбежна, единствено от теб зависи дали ще продължиш. Но едно е сигурно... Преходни са единствено участниците. По един или друг начин, играта винаги продължава.

Как действа човекът, който се възползва и какво предлага търговецът на животи?

Докъде може да доведе любопитството и каква е работата на инфилтратора?

Какви са основите на самоунищожението и кой е Създаващия връзки?

Какво послание носи космическият зов и защо времевият комарджия трябва да бъде спрян?

Има ли изход от безкрайността и кой пее песента от юг?

Колко дълъг е пътят на душата и какво представлява ВИП залата за прераждане?

Потопете се в една друга реалност, в която тези 13 разказа ще ви пренесат, а историите в тях ще ви обрисуват различна перспектива и ще ви отведат отвъд предела на възприятията.

От редактора

Въображението е оръжие, с което пишещият човек се сражава в битката за читателско внимание и одобрение. Но ако си силен и истинен в думите си, какъвто е Алекс Цонков, то тази битка не е въпрос на его, а на желание да подариш на читателите си още един начин да изживеят безкрайно много животи и да пътуват в невидени още реалности. Играта е такава. Четящият човек живее истински. Пишещият също.

Homo sapiens всъщност е Homo ludens. Играе ли ви се? Играта продължава... Както и животът, с тези страници.

Ива Спиридонова, редактор

 

Накратко за автора

Алекс Цонков, с творчески псевдоним Lostov, пише активно от 2015-та година. Чувства се в свои води, когато пише в остросюжетни жанрове като фантастика, фентъзи, трилър, мистерии, хорър, но също и в рамките на реализма, който овкусява с щипка от вече споменатите. Над 20 негови разказа са публикувани в различни сборници, антологии и периодични издания. Носител е на III-та награда от конкурса „Рашко Сугарев“, 2016, награда за дебют на Еврокон, 2017 и поощрителна награда от конкурса за фантастичен разказ на списание „Осем“, 2018.

„Играта продължава“ е дебютният му сборник с разкази.

Художник на корицата: Гергана Грънчарова

Фотограф: Милен Колев

 

Откъс от книгата прочетете в Диаскоп:

"Любопитството на Кларънс"

И още:

"+ Безкрайност"

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.