Сатирата – малката сестра на поезията. Работилница с Петър Краевски

16.04.2021
Снимка 1

Младият Пловдив чете и Жанет 45 организират

Работилница по творческо писане

Петър Краевски

"Сатирата – малката сестра на поезията"

 С други думи – за поетичната сатира: епиграмата, сатиричното стихотворение, пародията на стихотворни форми и прочие.

 ДЕН: 24.04.2021, събота

ЧАС: от 11.00-12.30 и от 13.00 до 14.00 часа

МЯСТО: ZOOM

 Събитието е част от програмата на Литературен фестивал Пловдив чете 2021. Вход свободен.

За записване, пишете на мейл [email protected] или изпратете съобщение във фейсбук страницата – Пловдив чете.

 За Петър Краевски

Петър Краевски е автор на книги с хумор, сатира, поезия и проза.  Присъства като автор в Антология на българската епиграма, Антология на българския афоризъм, Антология на балканския афоризъм и елекронното издание за световни афоризми: Aforistica/mente Blog на Fabrizio Caramagna. Телевизионен сценарист и радиоводещ. Лауреат на първа награда за хумористично предаване на международния конкурс „Сребърна вълна“ в Албена през 2002 г. През същата година печели специална награда в категорията „радиопредаване за етносите“.

Петър Краевски е автор и водещ на предаването "Алтер его" в Радио Пловдив.

Дългогодишен сътрудник на редакция „Хумор, сатира и забава“ към БНР, „Златният кос“, в. „Стършел“ и др. Бил е редактор на сатирични страници в редица печатни медии. Лауреат на конкурси за поезия и сатира. Петър Краевски е организатор на Националния конкурс за поезия и сатира „За един по-човечен свят“. Водил курсове по творческо писане към Националния конкурс „Словото на младите” на фондациите „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев – Даскала”, а също така литературен кръжок и специализирани занятия по журналистика в ЕГ „Пловдив“, където преподава английски език и английска и американска литература.

 

Информация: Гери Георгиева, ИК "Жанет 45"

 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.