Галерия Дяков представя Стоян Божкилов с "Любовни копнежи"

31.08.2021
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Стоян Божкилов

Любовни копнежи

Вернисаж: 2 септ. 2021 от 14.00 до 19.00 часа

Стоян Божкилов е един от най-успелите и разпознаваеми български наивисти.

Роден е през 1974 в Сандански и е завършил Югозападния университет. Рисуването се оказва негова страст и той става продължител на семейната традиция в наивистичното рисуване - син е на известния български наивист Кирил Божкилов.

Започва активно да рисува през 1996, а се представя със самостоятелна изложба пред публика през 2005 в Съвета на Европа във Франция. Талантът му веднага е забелязан и оценен и започват изложби в страната и пак в чужбина - в Германия, Полша, в Музея на наивистичното изкуство в Москва, пак в Страсбург, в български галерии… Член е на Съюза на българските художници и редовен участник в представителни международни изложби и пленери. Носител, а и е номиниран, за престижни награди в областта на наивистичната живопис. Негови произведения, освен в много частни колекции у нас и по света, са в колекцията на Министерството на външните работи и Музея на наивистичното изкуство в Москва.

От няколко години Стоян Божкилов е сред основните художници на Галерия „Дяков“, представян в самостоятелни и общи изложби и с активно присъствие в депото на галерията.

Тази година, на 2 септември 2021 /четвъртък/, галерия Дяков ще представи последните, специално нарисувани най-нови живописни наивистични творби на Стоян Божкилов, обединени под името „Любовни копнежи“.  Откриването ще бъде между 14 и 19 часа.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.