Премиера на книгата "Някъде все още има слънце" на Майкъл Грюнбаум в съавторство с Тод Хазак-Лоуи

25.04.2022
Снимка 1

Каним ви на 12 май 2022 от 19:00 часа на премиерата на книгата "Някъде все още има слънце" в Casa Libri на ул. "Цар Асен" 64 в центъра на столицата. Събитието се провежда съвместно с организация на евреите в България "Шалом".


Книгата ще бъде представена от Йордан Ефтимов.

Някъде все още има слънце“ се чете като личен дневник на едно чешко момче, а по-късно и тийнейджър, правдиво отразяващ най-съкровените му мисли и чувства през периода от 1939 до 1945 г. Майкъл Грюнбаум предлага на днешното поколение млади читатели много специална книга, която ще предизвика както емоции, така и размисъл.

За майсторски разказаната история заслуга има и Тод Хазак-Лоуи. Книгата печели редица отличия, както и бурните овации на читателите и критиката, тъй като отваря ново поле за разговор около болезнените теми, за жалост, актуални и днес.

Финалист за Национална награда за еврейска литература.

Новител на наградата Златен медал за избора на родителите.

Носител на Юрика, сребърна награда за детска нехудожествена литература.

 

Информация: Издателство Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.