Какво престъпление е извършено в Югославия преди повече от десетилетие разплита романът "Чест сред мъжете" на канадската криминална писателка Барбара Фрадкин

07.05.2022
Снимка 1

Романът „Чест сред мъжете“ от Барбара Фрадкин е носител на наградата на криминалните писатели на Канада за най-добър криминален роман.

 

Докато прави разследване на убийството на неидентифицирана жена, чието тяло е открито на брега на река Отава, инспектор Грийн разкрива десетилетна военна тайна, която някой отчаяно иска да скрие.

Грийн и неговият екип се ровят по-дълбоко в мрачното минало на мироопазваща част, в резултат на което инспекторът се оказва въвлечен във високи залози на федерална изборна надпревара в настоящето.

Какво престъпление е извършено в Югославия преди повече от десетилетие? Все още ли някой убива, за да попречи на тази тайна да излезе наяве?

 

Фрадкин вплита сложен проблем в роман, който работи на две нива: като мистерия и като насочващ вниманието към сериозен канадски социален проблем“.

Hamilton Spectator

Най-майсторската и завладяваща история досега в поредицата.“

Ottawa Citizen

Най-добрата. Солиден сюжет и добри герои.“

Globe and Mail

 

Барбара Фрадкин

Барбара Фрадкин (родена през 1947 г. в Монреал, Канада) е завършила докторантура по клинична психология в университета в Отава. Тя е автор на кратки мистериозни разкази, двукратен победител в годишния конкурс за канадски разказ на канадското списание „Storyteller“. Написала е три отделни поредици от романи с участието на инспектора на полицията в Отава Майкъл Грийн, селския майстор Седрик О'Тул и хуманитарната работничка Аманда Дусет. С „Петият син“ и „Чест сред мъжете“ печели Наградата на криминалните писатели на Канада за най-добър криминален роман (известна като „Артър Елис“) съответно през 2005 г. и 2007 г. „Дяволът да плати“ и „Древните мъртви“ (2021 г.) са най-новите й книги.

 

Българските издания на книгите „Петият син“ и „Чест сред мъжете“ могат да бъдат закупени от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com. 

Те са издадени с подкрепата на Канадския съвет за изкуства.

 

 

Информация: Издателство "Авиана", Бургас

 

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.