СЪБОТЕН ЛИТЕРАТУРЕН BOX с Денчо Владимиров: Защо търся криви макарони

02.07.2022
Снимка 1

От месеци търся да купя пакет криви макарони.

- Защо, бе? Да не би науката да е открила, че кривият макарон е по-здравословен от правия? И дори, че бори вируси?

- Не, засега науката още мълчи по този въпрос. Има толкова работа да ни сервира науката: щам след щам, ваксина след ваксина, оборот трябва да става в този свят на капитала, пари да се печелят ... Така че, не й е останало време на алчната наука да се произнесе по това кой макарон е по-здравословен и борещ вируса - кривият или правият макарон ...

- Че защо тогава търсиш все пак криви макарони? Да не би да са по-вкусни от правите? - ще продължавате да питате и може да го обърнете и на протестни действия с подскачания, ако не отговоря, а мълча като Слави Трифонов.

Ето защо съм принуден в името на обществения ред да разкрия тайната си.

Търся активно криви макарони наистина.

Належащо търся. Спешно.

Поне един пакет с криви макарони ми трябва. Сигурно поне хиляда, две хиляди са на брой кривите макарони в един пакет.

Търся такива макарони.

Търся ги, за да ги... подаря на самозабравили се депутати в сегашния парламент, на самозабравили се политици, на уредили се или още не за министри, заместник-министри, областни управители и закръглени областни управителки, приказно платени държавни чиновници.

Да ги подаря на всички, нападнати от обща епидемия властници - епидемия от самозабравяне за това за какво ги е пратил на едно или друго високо и сладко платено място народът.

Ще им подаря на всички самозабравили се по един голям крив макарон!

През който те да гледат вече постове и служби след новите избори ...

 

 

Карикатура: © Георги Чепилев

 

Сатиричен BOX с Денчо Владимиров

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.