Юбилейна изложба на Снежана Фурнаджиева в галерия Аспект, Пловдив

28.10.2022
Снимка 1

Галерия Аспект представя

Снежана Фурнаджиева

юбилейна изложба живопис

2 - 22 ноември 2022 г.

Откриване: 2 ноември 2022 от 18.00 часа

На 2 ноември  галерия „Аспект“  ще открие юбилейната изложба на Снежана Фурнаджиева. В навечерието на нейния 70-ти рожден ден,  в 18.00 часа, каним всички нейни колеги и приятели да отпразнуваме заедно празника на първата дама председател на Дружеството на пловдивските художници.

В настоящата експозицията художничката ще представи разнообразни по формат платна, комбинация от ретроспективни елементи и нови търсения, свързани с динамиката на днешния ден, като преобладаваща част от тях са рисувани специално за изявата ù в „Аспект“. Зрителят ще може да се наслади на експериментите с различни форми, които, както авторката сподели, дават още повече свобода и същевременно повече интимност на картините. Затова и платната са своеобразна компилация от ретроспективни елементи и нови търсения, свързани с динамиката на днешния ден.

Като част от голямото юбилейно събитие на Снежана Фурнаджиева ще бъде и официалното връчване на ключа за новия дом на  Дружеството на пловдивските художници, плод на дългогодишна работа и битки от страна на авторката, от кмета на район Централен – г-н Георги Стаменов.

Събитието стартира официално в 18.00 часа, а изложбата може да бъде видяна в залите на галерия „Аспект“ от 2 до 22 ноември.

 

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.