Изложба акварели на Дечко Узунов в галерия Люнион, Пловдив

14.11.2022
Снимка 1

Галерия L’union de Paris представя

Дечко Узунов (1899-1986)

Акварели

18 ноември 2022 – 18 януари 2023

Вернисаж: 18 ноември 2022 от 17.00 до 20.00 часа

В продължение на два месеца в изложбеното пространство на галерия L’UNION DE PARIS ще могат да се видят акварелите на един от най-значимите и популярни творци в българското изкуство – Дечко Узунов.

Работени в края на една творческа зрялост в тях автора разкрива отношението си към природата, която е основно тематично направление в неговото творчество. Представените акварели са от края на 70-те и началото на 80-те г. на ХХ век – пейзажи, глави на моми и голи тела.

Изложбата разкрива лиричния свят, майсторството и отношението на автора към акварела, за който той самия споделя: „Искам да получа оная нежност и оная чувствителност, която се съдържа в акварела…“.

Именно настоящата изложба в галерия L’UNION DE PARIS дава възможност на публиката за среща с неговите нежни акварели, които излъчват ведрост и любов. Деликатни като чувствителност, с много усет и разбиране на техническата сложност на жанра, те изразяват свободния артистичен дух на Дечко Узунов.

Изложбата в галерия L’ union може да бъде разгледана до 10 януари 2023 г.!

 

 

Информация: Павлина Маринова, галерия Люнион, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.